Zakoni për të konsumuar ushqim gjatë natën mund të ketë ndikim negativ, jo vetëm në peshën tuaj, por edhe në shëndetin e zemrës.

Një studim i kryer në Universitetin e Pensilvanisë konfirmoi se vaktet e natës vonë mund të kenë efekte negative shëndetësore.

Arsyet pse nuk duhet të hani natën vonë:

-Është e vështirë për të humbur peshë

-Kujtesa e dobët dhe niveli i përqendrimit

-Refluksi i acidit

-Çrregullime të ngrënies

Si të shmangni të ngrënit vonë natën?

Është shumë mirë të hani një vakt të ekuilibruar me proteina, karbohidrate dhe yndyra. Me kusht që të hani jo më vonë se rreth tetë në mbrëmje. Shmangni ngrënien e ushqimeve të padëshiruara gjatë natës. Dhe mos merrni shumë kalori.

Stresi gjithashtu mund të çojë në një dëshirë për ushqim të shijshëm. Kjo është arsyeja pse është jashtëzakonisht e rëndësishme të qetësoheni para se të shkoni në shtrat.

Nëse hani darkë herët, mund të ndiheni të uritur para se të shkoni në shtrat. Në këtë rast, përfshini ushqime të shëndetshme si arrat ose mollët në dietën tuaj.

Në parim, sa më vonë të hani, aq më pak gati është trupi juaj për të fjetur. Kjo mund të ketë efekte të dëmshme në kujtesën dhe efikasitetin tuaj të nesërmen.

Top Channel