Italia nënshkruan marrëveshje për importin e gazit natyror nga Algjeria

11/04/2022 23:06

Kryeministri i Italisë Mario Draghi ka njoftuar ditën e sotme një marrëveshje të nënshkruar me Algjerinë për të rritur importet e energjisë, kryesisht të gazit.

 “Qeveritë tona kanë nënshkruar një deklaratë për bashkëpunimin dypalësh në sektorin e energjisë. Menjëherë pas pushtimit të Ukrainës njoftova se Italia do të vepronte me shpejtësi për të reduktuar nevojën për gaz rus. Marrëveshja e sotme është një përgjigje e rëndësishme ndaj këtij qëllimi strategjik”, tha Draghi gjatë një konference për shtyp.

Përveç kësaj, Draghi tha se një marrëveshje u nënshkrua midis kompanisë italiane të energjisë dhe kompanisë shtetërore shtetërore të energjisë algjeriane për të zbatuar eksportin e gazit natyror në Itali. Italia importon rreth 40% të konsumit të saj total të gazit nga Rusia.

 

 

 

Top Channel