Banorët e zharrës në fier u bëjnë thirrje autoriteteve të ndërhyjnë për të zgjidhur situatën e rënduar mjedisore të shkaktuar nga puset e naftë.

Banorët thanë se ajri i ndotur por dhe uji e prodhimet bujqësore u rrezikojnë shëndetin.

Banorët rrëfejnë se në një pus ka humbur jetën edhe një fëmijë. në zonën pranë fshatit Zharrëz janë të hapura të paktën 7 puse nafte.

Kjo situatë është e njëjtë prej shumë vitesh që kur puset e naftës administroheshin nga Alpetrol.

 

 

Top Channel