Problemet e shoqërisë moderne, duke vëzhguar botën nga këndvështrimi i grave është tema që përcjell vepra “Tre Dimrat”, që do të shfaqet në Teatrin Metropol.

E shkruar nga autorja kroate Tena Stiviçiç, vepra ndjek fatet e katër brezave të grave të një familjeje gjatë një shekulli të trazuar.

Aty gërshetohen tri periudha historike të tranzicionit që ka kaluar Kroacia, diktatura, ardhja e demokracisë dhe rrugëtimi drejt BE-së, ngjarjet që lidhen natyrshëm me realitetin shqiptar.

Me ndërhyrjen e kohës, që vijnë në të njëjtën skenë nga aktorë të ndryshme, regjisorja Rozi Kostani sjell tri netë të gjata dimri, në tri periudha historike me ngjarje vendimtare që ndryshojnë rrjedhën e ngjarjeve dhe jetën e personazheve.

Gratë e forta dhe guximtare, në skenë interpretohen nga aktoret e mirënjohura si Yllka Mujo, Luiza Xhuvani, Elia Zaharia, ndërsa Marjeta Ljarja ngjitet në skenë për herë të parë pas 15 vitesh.

Siç thotë autorja, kjo vepër është një udhëtim, bashkë me faktorët personalë dhe politikë që qëndrojnë pas këtij udhëtimi, që drejtojnë komplotin e “Tre dimrave”.

Shfaqja, që çel sezonin e ri artistik në Teatrin Metropol, do të ketë premierën në datat 24-27 shkurt, në orën 19:00.

Top Channel