Reality show “Big Brother VIP”, në më shumë se katër muaj transmetim, u shndërruar në një fenomen televiziv, duke u bërë spektakli më i ndjekur dhe më i komentuar.

Finalja e madhe ka mbaruar dhe fituesi është shpallur, por ende, ky prodhim televiziv vazhdon të jetë tema kryesore e diskutimeve te shqiptarët.

“Big Brother VIP” është tema e kësaj mbrëmje dhe në emisionin “Open”. Në analizën e tij, pastori Akil Pano thotë se emisioni ka ndikuar në jetën personale të atyre që e kanë ndjekur.

Kam dëgjuar njerëz që janë çuar nga kafja se do ikë të shohë Big-un. Një tjetër, kur burri i thotë hajde ikim në shtrat, gruaja i thotë prit dhe pak se po shoh ‘BBV’. Kanë hyrë dhe në shtratin e njerëzve në Shqipëri”.

Akil Pano e cilëson “Big Brother VIP” si një eksperiment social mikro dhe makro:

Eksperiment social mikro për ata njerëz aty lanë shumë nga jeta e tyre, kanë sakrifikuar shumë gjëra. Eksperiment social makro, si një instrument që politika e përdor për të krijuar një valvul, për t’i dhënë shqiptarëve të tjera gjëra”.

Top Channel