Ukraina po përgatitet për “emergjenca në shkallë të gjerë të natyrave të ndryshme që mund të prekin popullsinë e saj civile”, sipas një deklarate të lëshuar nga NATO.

Qendra Euro-Atlantike e Koordinimit të Reagimit ndaj Fatkeqësive (EADRCC) mori një kërkesë nga Ukraina më 15 shkurt për ndihmë ndërkombëtare, thuhej në deklaratë.

Qendra Euro-Atlantike e Koordinimit të Reagimit ndaj Fatkeqësive (EADRCC) është mekanizmi kryesor i NATO-s për reagimin ndaj emergjencave civile në zonën Euro-Atlantike.

Ukraina ofroi një detaj të sendeve që i konsideronte kritike, duke përfshirë makina, kamionë, vinça, buldozerë, makina për rrezatim dhe zbulim kimik, pajisje për kërkimin e objekteve shpërthyese, pajisje termike imagjinare, më shumë se 50 kampe fushore të vetë-qëndrueshme për të akomoduar 250-300 njerëz. , pajisje dhe mbrojtje personale për sulmet EOD, pajisje komunikimi, furnizime mjekësore dhe më shumë.

Top Channel