Muralet e Tiranës mes më të mirave! Dy prej tyre renditen në 100 muralet më të bukura në botë

20/01/2022 19:59

Dy prej muralave të vendosura në dy pika të rëndësishme të Tiranës janë klasifikuar në 100 më të mirë të botës sa i përket artit të rrugës.

Ende është duke vijuar votimi , madje njëra prej tyre është renditur në dhjetëshen më të mirë. Se di do të shkojë rrugëtimi pritet të shohim rrugëtimin e tyre që me të vërtetë janë spikatur gjatë këtij viti.

Për 12 muajt e fundit, Street Art Cities zgjodhën disa nga muralet më të mira në të gjithë globin, të cilat po i nënshtrohen një votimi ndërkombëtar dhe mes tyre janë këto dy imazhe që vijnë nga Tirana.

“Një nga ato muralet tashmë është në dhjetëshe. Votimi vazhdon deri në datën 6, por është konsoliduar të paktën që Tirana përmendet në të gjithë këto kryeqytete flasim për New York , Sanpaolo, Berlin. WD nuk është herë e parë që si artist futet në dhjetëshen më të mirë të botës, dhe pastaj është 24-vjeçari Gera. WD është nga Indonezia, ndërsa Gera nga Greqia”, thotë Helidon Haliti.

Votimi do të vijojë deri të dielën e 6 shkurtit dhe 1#dokush mund të votojë në platformën Street Art Cities apo atë që njihet si arti i rrugës.

Muralja e WD ndodhet në buzë të Lanës në një kënd shumë interesant që rroket nga mijëra sy dhe është figura e një vajze kontemporane. E dyta ndodhet tek Komuna e Parisit në kryqëzimin me rrugën e kosovarëve”, tregon Haliti.

Këto murale janë krijuar vitin e shkuar në kuadër të Mural Fest me kurator Qirjako Sofithi dhe Helidon Haliti.

Top Channel