Rama: Nis sot operacioni më i madh i eksportit detar të Shqipërisë, peshkimi një industri konkurruese në tregun ndërkombëtar

01/12/2021 15:38

Nis sot operacioni më i madh i eksportit detar të Shqipërisë. Kryeministri Edi Rama bën me dije se ky operacon përfshin edhe Japoninë në hartën e eksporteve shqiptare, nga 3 vende në vitin 2013 sot ka plot 27 destinacione.

Rama thekson se industria shqiptare e peshkimit tashmë është një industri konkurruese në tregun ndërkombëtar dhe pas pesëfishimit të eksporteve të saj në dy mandatet e para, synon dyfishim të eksporteve në mandatin e tretë.

Ambasadori japonez në Tiranë, Takada Mitsuyuki shprehu kënaqësinë e tij që po merrte pjesë në këtë dërgesë të parë të produkteve detare nga Shqipëria në Japoni.

 

Top Channel