Edhe pse ka qenë një prej figurave më të rëndësishme të Lëvizjes Kombëtare Shqiptare, busti i Pashko Vasës në Shkodër prej mëse 30 vjetësh dergjej në këtë gjendje të mjerë.

Me iniciativën e gazetarit Marin Mema dhe mbështetjen e shqiptarëve të thjeshtë është bërë i mundur zëvendësimi i bustit të vjetër të dëmtuar prej betoni, me këtë bust të ri prej bronzi, i cili është inaguruar ditën e sotme në Shkodër.

I gjithë projekti i realizimit të bustit në bronz nga skulptori i njohur Ardian Pepa, puna artistike, bazamenti i ri dhe gjithçka tjetër kanë patur një kosto prej vetëm 7 mije eurosh, shumë kjo e mbledhur nga gazetari Marin Mema në krye të fondacionit “Shqipëria Tjetër” në bashkëpunim me organizatën USA “Albanian Society” dhe dhurime të shqiptarëve të thjeshtë.

Top Channel