Burgu i Zaharisë i përdorur prej vitesh për personat me probleme të shëndetit mendor për të vuajtur dënimin e tyre do të mbyllet.

Prej 2 ditësh u transferuan në burgun e Shënkollit të dënuarit kur për ta janë përshtatur 2 godina. Gjatë transferimit të tyre ishte dhe drejtori i përgjithshëm i burgjeve Agim Ismaili që ka ndjekur gjithë procesin e transferimit.

Ende Shqipëria nuk ka një institucion që t’i përgjigjet vendimeve të gjykatave për personat që kryejnë vepra penale dhe rezultojnë të papërgjegjshëm para ligjit.

Të burgosurit do ta kryejnë dënimin e tyre të përkohshëm në këtë burg.

Top Channel