Fotogaleri impresionuese e impjanteve të braktisura, dikur elitare të ish-Bashkimit Sovjetik

27/11/2021 17:44

Në Rusinë post-BRSS dhe vendet e saj fqinje, shumë vende tashmë të braktisura të kujtojnë historinë e trazuar të rajonit, që prej kishave të shkatërruara ortodokse deri te afresket që zbukurojnë ende muret e vjetëruara të ish-kazermave, shkollave e fabrikave.

Fotogaleria e mëposhtme vjen nga fotografi Terence Abela i cili ashtu si shumë perëndimorë të tjerë u impresionua nga gjurmët e historisë së këtyre vendeve të braktisura, dikur në zemër të aktivitetit socio-politik te BRSS.

Në fotogalerinë e mëposhtme shihen strukturat që tërhoqën më shumë vëmendjen e fotografit.

FOTO GALERI
2/19
Stacioni i fundit në vend me trena sovjetikë. I ngritur mes maleve iraniane, ky ishte kufiri mes BRSS dhe botës.

Top Channel