“One” jep bursa për 15 studentë/ Programi “One Scholars” për studime në universitetin amerikan të Bullgarisë dhe atë të Kosovës

22/11/2021 15:09

One Telecommunications sjell programin e bursave“One Scholars”, të vlefshme për Universitetin Amerikan te Kosoves/ Institutin Rochester të Teknologjisë në Kosovë dhe Universitetin Amerikan të Bullgarisë. Duke nisur nga viti akademik 2022 e për 5 vite në vazhdim, 15 nxënësve nga Shqipëria do t’u jepet cdo vit mundësia të nisin studimet e tyre në një prej ketyre universiteteve prestigjioze. Drejtori Ekzekutiv, Emil Georgakiev nënshkroi marrëveshjen me dy universitetet partnere duke shënuar keshtu fillimin e një bashkëpunimi 5 vjeçar.

Emil Georgakiev  Drejtori Ekzekutiv One Telecommunications:“Ne besojmë se arsimimi cilesor është një instrument thelbësor i zhvillimit ekonomik dhe për të patur profesionistë në të ardhmen, duhet investuar sot. Ndaj, ne sjellim One Scholars”, një program i cili do të identifikojë talente, të cilet do të kontribuojnë për një ekonomi sa më të mirë, që në të ardhmen mund të jenë padiskutim punonjësit tanë”.

Përtej programit të bursave në dy universitetet, One Telecommunications do të krijojë hapësira që gjatë muajve të verës, këta studentë të zhvillojnë praktikën e tyre të punës pranë kompanisë, në departamentet që përshtaten me studimet e tyre.

Emil Georgakiev  Drejtori Ekzekutiv One Telecommunications: “Prej 13 vitesh, familja ime dhe unë kemi mbëshetur qindra studentë shqiptarë që të ndjekin studimet. Jam shumë i lumtur që përmes One Telecommunications ne mund të mbështesim ëndrrat përstudim të rinisë së kombit tone dhe në nivel institucional. Do të vazhdoj të investoj edhe më shumë, personalisht dhe institucionalisht, për ti ardhur në ndihmë të rinjve shqiptarë dhe familjeve të tyre që të ndjekin studimet e larta jashtë vendit.

Prezent për nënshkrimin e marrëveshjes ishin Z. David Evans, Presidenti i Universitetit Amerikan të Bullgarisë dhe Z. Lavon Bajrami – Dekani për Pranimet Studentore nga RIT Kosovo.

David Evans, Presidenti i Universitetit Amerikan të Bullgarisë: “Si AUBG jemi të lumtur t’i bashkohemi mbështetjes së One Telecommunications për studentët që duan të studiojnë tek ne. Kemi një traditë tashmë në pranimin e studentëve premtues shqiptarë dhe ata kanë kontribuar shumë në suksesin e universitetit madje edhe kanë spikatur në komunitet. One Scholars do t’i ndihmojë këta studentë dhe familjet e tyre të përballojnë studimet Bachelor dhe të çojnë përpara synimet e tyre në Shqipëri dhe në rajon.”

Lavon Bajrami – Dekani për Pranimet Studentore nga RIT Kosovo:“Bursat për studime në RIT Kosovo që po ofron ONE janë një mundësi e shkëlqyer për studentët shqiptar. Kjo sepse ky program bursash ju jep atyre mundësi studimi në një universitet Amerikan prestigjioz dhe me kosto të përballueshme. Jemi të lumtur që kompania ONE po investon në të ardhmen e rinisë shqiptare dhe në intensifikimin e raporteve të të rinjve, studentë të Shqipërisë dhe Kosoves. Do të punojmë që ky fond të rritet dhe të vazhdojë sa më gjatë. Falenderojmë ONE dhe Elvin Gurin për iniciativen dhe përkrahjen.”

Top Channel