Greqi/ Shkatërrohet grupi i trafikimit të vajzave! Tutorët e mbanin mbyllur dhe dërgonin në shtëpi publike moldaven

22/11/2021 09:23

Një operacion i Drejtorisë së Krimit të Organizuar është zhvilluar në Athinë, gjatë të cilit janë arrestuar pesë persona: dy pakistanezë, dy grekë dhe një rumun. Ata akuzohen për trafik njerëzish dhe si tutorë.

Nga hetimi rezultoi se të arrestuarit kërcënonin një grua moldave. Ata i thonin asaj se nuk mund të ishte e lirë derisa të shlyente borxhin që u kishte.

“Borxhi” i supozuar ishin paratë që kishin paguar për ta transportuar nga vendlindja në Greqi.

Pas sjelljes së moldavit në Athinë, grupi më pas e futi në një apartament dhe filluan ta dërgonin në tre shtëpi publike të ndryshme. Nga hetimet rezultoi se autorët shfrytëzonin pesë gra të tjera.

Gjatë kontrollit janë gjetur dhe konfiskuar: 1265 euro  mjete për transferim të mjeteve (dërgesat), veturë, 3 telefona celularë. Gruas fatkeqe viktimë e trafikimit të qenieve njerëzore iu ofrua ndihmë dhe mbrojtje nga autoritetet greke.

Të arrestuarit janë dërguar në Prokurorinë kompetente, ndërsa në të njëjtën dosje, përveç pesë të arrestuarve, përfshihen edhe dy persona të tjerë në kërkim nga Policia helene.

Top Channel