“Facebook-un” do të na duhet ta quajmë ndryshe pas këtij muaji.

Kompania synon që të vijë me një version të përmirësuar për të qenë më i thjeshtë në përdorim për të gjithë përdoruesit.

Ndryshimi përkon me kontrollin në rritje nga qeveria amerikane mbi praktikat e saj të biznesit të raportuara politikisht dhe kritikat për dështimin për të trajtuar gjuhën e urrejtjes dhe dezinformatat në platformë, raporton “The Independent”.

Drejtori ekzekutiv i Facebook, Mark Zuckerberg, planifikon të flasë për ndryshimin e emrit në konferencën vjetore të kompanisë në 28 tetor, por mund të zbulohet më shpejt, thuhet në raportin e Verge.

Ndryshimi në kompani ka të ngjarë të pozicionojë aplikacionin e rrjeteve sociale si një nga shumë produktet e një kompanie mëmë, e cila gjithashtu do të mbikëqyrë aplikacione si Instagram, WhatsApp, Oculus dhe më shumë, shton raporti.

Emri i kompanisë “Facebook” është një sekret i mbajtur fort brenda kompanisë, thotë raporti. Edhe udhëheqësit e lartë nuk janë të informuar, por është e mundur që emri të pasqyrojë produktin e tij të shpallur kohët e fundit Horizon, një produkt i realitetit virtual ende në zhvillim që i lejon njerëzit të marrin takime duke përdorur Oculus Quest duke përdorur avatarë vizatimorë.

“Facebook” po punon edhe në ‘Project Aria’, një projekt më i aftë për syze inteligjente që do të përdorte realitetin e shtuar për punë të tilla si kërkimi në hartë ose gjetja e sendeve të humbura.

 

Top Channel