Dreri me pamjen e rrallë bredh rrugëve të Britanisë, policia e qëllon për vdekje (Foto)

28/09/2021 21:32

Një dre i rrallë i bardhë u qëllua për vdekje nga policia pasi u pa teksa vraponte nëpër rrugët e një qyteti, në Britani.

Njerëzit u trembën kur panë kafshën e egër të lëvizte në zonë të dielën në mëngjes.
Por policia e Merseyside tha se oficerët vendosën të qëllojnë drerin pasi përbënte rrezik për shoferë t dhe këmbësorët.

Oficerët e armatosur u vunë në kërkim të drerit derisa e gjetën në një pronë industriale jashtë Melling Road, raporton BBC. Një kirurg veterinar u thirr për t’i ardhur në ndihmë kafshës por pa sukses.

Një organizatë për mbrojtjes e kafshëve reaguan me për situatën. Sipas tyre, dreri mund të ishte neutralizuar, por jo të vritej. “Ose thjesht ta linin të qetë derisa të kthehej në shtëpi”, thonë ata, por kafsha u qëllua për vdekje nga policia.

Megjithëse drerët jetojnë në pyje, pyje dhe park, ato po bëhen më të zakonshme në mjediset urbane në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

Top Channel