Përgatitje e ushqimeve dimërore/ Në juglindje punohet për zahiretë e stinës së ftohtë

21/09/2021 12:24

Në prag të stinës së dimrit, shtëpitë korçare mbushen plot nga zahiretë.

Çdo vit amvisat sigurohen qe familjeve të tyre të mos u mungojë asgjë ndaj gushti dhe shtatori janë muajt qe ato nxitojnë te përgatisin gjithçka.

Frosina Tasho është një prej banoreve të fshatit Boboshticë, e cila për 60 vite me radhë e ka ruajtur traditën e zahireve.
E moshuara edhe këtë vit ka përgatitur trahananë, oshafet, uthullën e mollës apo perimet e ndryshme qe do t’i duhen për dimrin e krahas tyre edhe rakinë e manit dhe likerin për të pritur miqtë e shtëpisë.

81-vjeçarja jeton vetëm me bashkëshortin dhe është siguruar që në dimër ta kenë shtëpinë plot duke ruajtur kështu traditën që e ka mësuar nga nëna e saj. Tani për amvisat nis përgatitja e turshive dhe pastërmasë, që ua shtojnë shijen gatimeve të dimrit.

Top Channel