Adoleshentja mbijetoi 18 orë në robëri me vrasësin seriaj dhe më pas ndihmoi në gjetjen e tij

16/09/2021 02:44

Në vitin 2002, Kara Robinson u rrëmbye nga oborri i mikut të saj në Columbia, dhe u dërgua në banesën e pengmarrësit të saj, ku u drogua dhe u sulmua seksualisht.

Vetëm 15 vjeç, Kara vendosi që nëse do të mbijetonte, ajo kishte nevojë të arratisej – dhe duhej ta bënte shpejt. E mbushur me adrenalinë, ajo përsëriste tri gjëra pa pushim në kokën e saj: “Mblidhni informacion, prisni që ai të jetë i vetëkënaqur, ikni”.

Gjatë 18 orëve, Kara vuri në dukje sa më shumë detaje rreth rrëmbyesit të saj. Ajo mësoi përmendësh numrin serik të enës së ruajtjes që ajo ishte futur brenda, magnetet në frigoriferin e saj, kafshët në kafaz që ai zotëronte dhe faktin se kishte fije të gjata flokësh të kuq në një furçë flokësh që ajo pa të shtrirë përreth.

Kur burri që e mori atë ra në gjumë, ajo u lirua nga lidhjet e tij, iku nga shtëpia dhe u tha autoriteteve se çfarë ndodhi. Dëshmia e Kara-s e çoi policinë te Richard Evonitz, një njeri që besohet se ishte përgjegjës për tri rrëmbime të ngjashme në Virxhinia, të cilat përfunduan me vrasje.

Nëntëmbëdhjetë vjet më vonë, tani e martuar Kara Robinson Chamberlain reflekton në ditën e saj tronditëse me një vrasës serik dhe pasojat e rrëmbimit të saj në një dokumentar të ri të krimit të vërtetë, i quajtur Escaping Captivity: The Kara Robinson Story.

Dokumentari dy-orësh, i prodhuar nga e mbijetuara e rrëmbimit dhe aktivistja e sigurisë së fëmijëve Elizabeth Smart, përfshin dëshmi të dorës së parë nga Kara, intervista me prindërit e saj dhe zyrtarët e zbatimit të ligjit të cilët e vlerësojnë atë për ndihmën e tyre për të kapur një vrasës serik, shkruan People.

Top Channel