Japonia planifikon administrimin e dozës së 3 të vaksinës kundër COVID-19

15/09/2021 01:40

Në Japoni po planifikohet administrimi i dozës së tretë të vaksinës kundër COVID-19 dhe varianteve të tij.

Mediat japoneze raportuan se Bordi Këshillimor për COVID-19 po shqyrton planin për dozën e tretë të vaksinës deri në fund të vitit.

Bordi ka marrë parasysh faktin se gjashtë muaj pas dozës së dytë, antitrupat e prodhuara kundër COVID-19 janë ulur dhe vaksina ka humbur efektivitetin e saj kundër varianteve të ndryshme, përfshirë Delta.

Me thirrjet e prodhuesve të vaksinave në lidhje me domosdoshmërinë e dozës së tretë, bordi do të zbatojë planifikimin për injektimin e kësaj doze tek personat vullnetarë deri në fund të vitit.

Top Channel