Aktivistët në Marseille, banjë masive për ndërgjegjësim ndaj klimës

04/09/2021 19:51

Disa dhjetëra njerëz, duke përfshirë dhe kampionen braziliane të surfit, Maya Gabeira, bënë sot një zhytje masive në brigjet mesdhetare të Marseille, për të ndërgjegjësuar ndaj mbrojtjes së detit.

Debati i mbrojtjes së brigjeve franceze të Mesdheut është ngritur shpesh muajt e fundit në Francë, si për peshkimin dhe dëmet nga trafiku i ngjeshur detar.

Aktiviteti i sotëm kishte në fokus teknikat e sofistikuara të peshkimit me rrjeta që ‘fshijnë’ fundin e detit, duke mbledhur masivisht gjallesat.

Aktivistët thanë se metoda të tilla zhdukin faunën detare njëlloj si metodat ilegale, duke shkaktuar një dëm që kërkon shekuj të rekuperohet.

Top Channel