Bashkimi Europian: Përmbushëm premtimin, kemi vaksinuar 70% të të rriturve

28/07/2021 02:20

70% e popullsisë së rritur në Bashkimin Evropian (BE) ka marrë të paktën një dozë të vaksinës kundër koronavirusit të ri (COVID-19), deklaroi të martën Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

“Bashkimi Evropian e mbajti fjalën dhe e përmbushi premtimin. Qëllimi ynë ishte të mbrojmë 70 për qind të të rriturve në BE me të paktën një dozë vaksine në korrik. Sot, ne e kemi arritur këtë qëllim”, tha Von der Leyen. Ajo shtoi se 57 për qind të të rriturve në BE kishin marrë të dyja dozat e vaksinës.

“Këto shifra e rendisin Evropën midis udhëheqësve botërorë. Procesi i imunizimit ka qenë shumë i suksesshëm, por ne duhet të vazhdojmë përpjekjet tona”, shtoi ajo, duke paralajmëruar se “varianti Delta është shumë i rrezikshëm”.

“U bëj thirrje të gjithëve që mund të vaksinohen. Për shëndetin tuaj, por edhe për mbrojtjen e të tjerëve”, tha presidentja e Komisionit Evropian.

Top Channel