Zonja Ganimete është një shtëpiake. Dikur punonte në bujqësi, por sot është e papunë për shtetin, por e angazhuar gjithë kohës me punët e shtëpisë së saj.

Si zonja Ganimete janë edhe 98 898 femra që cilësohen nga statistikat si jo-aktive në ekonomi sepse janë shtëpiake. Njësoj si nxënësit apo invalidët ky grup nuk mund të japë kontributin e vet në ekonomi.

Sipas, Iris Luarasit, kjo statistikë vjen si pasojë e mentalitetit dhe problemeve në tregun e punës: 98 898 femra nuk punojnë, sepse janë shtëpiake.

Shkalla e pjesëmarrjes në forcat e punës: 58.3% femra; 76.9% meshkuj

Top Channel