Indi/ Regjistrohen 3.660 viktima në 24 orët e fundit nga COVID-19

28/05/2021 11:56

Në 24 orët e fundit në Indi janë regjistruar 3.660 viktima si pasojë e Covid-19.

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se me vdekjen e 3.660 personave në 24 orët e fundit, numri i viktimave në vend ka shkuar në 318.895. Ndërsa me 186.364 raste, numri i përgjithshëm i rasteve arriti në 27.555.457.

Me 186.364 rastet e shënuara në 24 orët e fundit theksohet se kjo është shifra më e ulët e rasteve të regjistruara në 44 ditët e fundit.

Numri i rasteve ditore më 4 prill u rrit mbi 100 mijë, më 15 prill mbi 200 mijë, më 21 prill mbi 300 mijë dhe më 30 prill mbi 400 mijë.

Në vend numri i të shëruarve ka arritur në 24.893.410, ndërkohë që 2.343.152 pacientë vazhdojnë ende trajtimin.

Ekspertët paralajmërojnë se numri i vërtetë i vdekjeve dhe rasteve mund të jetë shumë më i lartë sesa shifrat e publikuara.

Në kuadër të fushatës së vaksinimit e cila ka filluar më 16 janar, në Indi janë kryer rreth 205 milionë e 720 mijë doza të vaksinës.

Top Channel