Pacientët, të cilët kanë kaluar Covid-19, përveç patologjive të tjera, të cilat u janë rendur po manifestojnë edhe probleme serioze në lëkurë deri dhe plakje të saj.

Mjekja dermatologe Monika Fida thotë se ka një numër të konsiderueshëm pacientësh të cilët paraqiten për vizitë për shkak të ndryshimeve që kanë pësuar në lëkurë post Covid.

Mjekja dermatologe Fida sugjeron të gjithë ata që kanë kaluar Covidin të konsultohen me dermatologët pasi përveç patologjive për të cilat ata kanë vuajtur më parë, si ekzemat dhe të tjera që janë agravuar, ka pacientë tek të cilët janë shfaqur rishtas sëmundje të lëkurës.

Por, ndërkohë që janë vënë re dëmtime të thonjve dhe të flokëve.

Si për plakjen e lëkurës por edhe për sëmundjet e saj ndikon se në çfarë gjendje e kanë kaluar sëmundjen e Covid qytetarët, pasi sa më rëndë ta kenë kaluar aq më shumë pasoja post Covid manifestojnë.

Top Channel