Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) tha se vaksinës Johnson&Johnson kundër koronavirusit duhet t’i shtohet paralajmërimi për “mpiksje shumë të rrallë të gjakut”.

Rregullatori evropian i barnave tha të martën se ekziston një “lidhje e mundshme” midis vaksinës dhe mpiksjeve të pazakonshme të gjakut, të raportuara te disa njerëz, pas vaksinimit.

EMA, megjithatë, konstatoi se përfitimet nga vaksina i tejkalojnë rreziqet.

Agjencia doli me komente pasi analizoi tetë rastet e mpiksjes së gjakut, të zbuluara në SHBA.

SHBA-ja ka administruar mbi shtatë milionë doza të vaksinës Johnson&Johnson, përpara se ta pezullonte përdorimin e saj, rreth dy javë më parë.

Është raportuar se tetë rastet ku është shfaqur mpiksja e gjakut, kanë qenë gra të moshës 18 deri në 48 vjeç. Një prej tyre ka vdekur.

EMA ka kërkuar që edhe kjo vaksinë të ketë paralajmërimin për mpiksje të rrallë gjaku.

Top Channel