Rindërtimi në Shijak e Thumanë/ Banorët vizitojnë shtëpitë që po ndërtohen

01/01/2021 19:52

Ata që humbën shtëpitë gjatë tërmetit të vitit 2019 shpresojnë se kjo do të jetë festa e fundit e ndërrimit të viteve që e kaluan të pastrehë.

Muhamed Veliu ishte në zonat më të goditura në Shijak e Thumanë ku bisedoi me banorë që presin t’u mbarojnë shtëpitë e reja. 158 shtëpi  për 287 familje pritet të ndërtohen në Thumanë. Hasan Jangozi është një prej atyre që është besimplotë se mesi i këtij vitit do ta gjejë në shtëpinë e re. ”Brenda këtij vitit shpresoj të më gjejë në shtëpinë e re, me vonesë i filluan por është bërë punë e mirë. Unë jam vetë i 6 3 plus 1 më takon “, tha ai.

pas Thumanës e Durrësit Shijaku ishte një tjetër qytet me dëme të mëdha dhe si pasojë u desh rrafshimi i një lagjeje. Vera Xhaferri dhe Vojsava Hoxha janë banoret që i thanë TCH që do të përfitojnë shtëpi më të mëdha se sa ato që kishin. “Shresojmë që 2021 të jetë vit i mbarë për shqiptarët që edhe ne të hymë në shtëpoitë e reja. Dy dhoma e kuzhinë përfitoj”, tha Vera.

Top Channel