Presidenti i SHBA-së, Donald Trump nënshkroi një paketë financiare prej 900 miliaardë dollarësh për të përballuar impaktin e koronavirusit në vend.

Sipas BBC, në fillim të javës zoti Trump kritikoi ashpër projektligjin dhe la të kuptohej të shtunën se ende është kundër tij.

“Unë thjesht dua t’u jap 2000 dollarë njerëzve tanë të mrekullueshëm, në vend të shumës së vogël prej 600 dollarësh që është propozuar. Gjithashtu, ndalni shpenzimin e miliarda dollarëve në ‘përfitime’”, shkroi ai në Twitter.

Një mbyllje e pjesshme e qeverisë federale mund të fillonte nëse Trump nuk do e nënshkruante projektligjin. Paketa ekonomike me vlerë 900 miliardë dollarësh u miratua nga Kongresi pas muajsh të gjata negociatash.

Ajo ishte pjesë e një pakete shpenzimesh prej $ 2.3tn që përfshin $ 1.4tn për shpenzimet normale të qeverisë federale.

Rritja e shumës së ndihmave u pa si një kritikë ndaj vetë anëtarëve të Partisë së tij Republikane, të cilët u kishin rezistuar përpjekjeve të demokratëve për të negociuar pagesa më të mëdha.

14 milionë amerikanë do të humbasin përfitimet e papunësisë, sipas të dhënave të Departamentit të Punës.

Nëse Trump nuk do ta kishte nënshkruar projektligjin në mesnatën e së hënës, një mbyllje e pjesshme e qeverisë do të kishte filluar nëse ligjvënësit nuk kalojnë një projekt-ligj. Përfitimet e papunësisë tani do të rikthehen.

 

Top Channel