Do të ketë momente të vështira për bizneset dhe udhëtarët britanikë, ndërsa ata do të përballen tani me rregulla të reja të BE-së.

Sekretari britanik Michael Gove tha se do të kishte ndryshime praktike dhe proceduriale kur periudha e tranzitit të Brexit-it të përfundojë më 31 dhjetor. Gove U kërkoi njerëzve që shkojnë në BE të bëjnë kontrolle shtesë, përfshirë edhe atë për tarifat roaming të telefonave. Ambasadorët evropianë i dhanë dritën jeshile marrëveshjes tregtare të post-Brexit-it që hyn në fuqi që nga 1 janari.

Diplomatët e miratuan marrëveshjen në një takim mëngjesin e të hënës. Marrëveshja, për të cilën u arrit dakordësia mbrëmjen e Krishtlindjes, pritet tani të nënshkruhet zyrtarisht nga këshilli i BE-së dhe komisioni i BE-së, të mërkurën.

Në Britaninë e Madhe ndërkohë deputetët do ta votojnë atë të mërkurën.

Top Channel