Testi i ri kinez, tregon nëse është grip apo Covid

08/11/2020 17:14

Me ardhjen e dimrit do të bëhet gjithnjë e më e vështirë të dallojmë një grip të thjeshtë nga koronavirusi.

Por, ekspertët kanë punuar për një zgjidhje të dobishme dhe efikase, që edhe këtë radhë duket se vjen nga Kina. Bëhet fjalë për një test të thjeshtë, të ngjashëm me një tampon të shpejtë, që në pak minuta mund të tregojë se kush është i prekur nga koronavirusi apo kush është prekur nga gripi sezonal.

Ekspertët thonë se testi është shumë i besueshëm sepse ka një ndjeshmëri të madhe. Dhe ardhja e tij, përbën një ndihmë të madhe sepse në këtë mënyrë mund të kuptohet se kush është prekur nga njëra apo tjetra sëmundje, që simptomat i kanë të ngjashme.

Ekspertët e shëndetit publik prej kohësh paralajmërojnë për përkeqësimin e situatës gjatë stinës që sjell edhe gripin sezonal, i cili, duke iu shtuar Covid 19, do ta rëndojë akoma më tej situatën.

 

Top Channel