Ministri Selimi kërkon të ndërpriten të gjitha aktivitetet që lidhen me Serbinë

06/11/2020 09:54

Pas aktakuzave të konfirmuara tashmë për Hashim Thaçin, Kadri Veselin, Rexhep Selimin e Jakup Krasniqin është mbledhur Qeveria e Kosovës.

Në këtë mbledhje ministrat e Qeverisë Hoti janë duke folur për këto aktakuza të Speciales.

Nga aty ministri i Drejtësisë, Selim Selmi tha se vendi po kalon në periudhë të vështirë dhe ngritja e aktakuzave është goditje për popullin.

“Qeveria e Kosovës duhet të pezullojë dialogun deri në një moment tjetër. Qeveria e Kosovës është për vendosjen e drejtësisë, por gjykata duhet qartë të sqarojë se është gjykatë e Kosovës e nuk operon me “prova” të Serbisë”, ka thënë ministri i Drejtësisë, Selim Selimi në mbledhjen e Qeverisë.

Ai tha se duhet ndërprerë të gjitha aktivitetet që lidhen me Serbinë.

“Duhet më shumë transparencë nga Dhomat e Specializuara për tërë procesin që po kalojnë ish- ushtarët e UCK-së. Të gjithë jemi për drejtësi dhe asaj nuk i ikë askush”, ka shtuar ai.

Top Channel