Kur kanë mbetur edhe dy ditë nga afati përfundimtar i dorëzimit të dosjeve për organet e reja të KQZ, gazetari Top Channel Muhamed Veliu  ka mësuar emrat e  20 aplikantëve  që aspirojnë të zënë vendet vakante .

Kuvendi Shqipërisë që ka hapur këtë proces shpreson që numri aplikantëve të rritet deri më 18 Shtator afati i fundit për dorëzimin e dosjeve.

Lista e 20 aplikantëve të deritanishëm dominohet nga ata me profesion jurist.

Ndër emrat surprizë që kanë kandidojnë,  është ai i ish kryeprokurorit të përgjithshëm Theodhori Sallaku, i cili këto vite ka punuar si avokat dhe është antarë i  asamblesë kombëtare të PS.

Sollaku është kandidati më potencial dhe i preferuari socialistëve për të drejtuar KQZ-n e re.

Për të qenë pjesë e KQZ së re kanë dorëzuar dosjet ish kryetarja e KQZ Lefteri Lleshi dhe ish anëtari  KQZ Hysen Osmanaj.

Ledio Braho me profesion avokat,  aktiv me daljet e tij në media për çështjet e drejtësisë aspiron të ulet edhe ai  në KQZ-s e re.

Këshilltarja politike e  Grupit Parlamentar Socialist Odeta Berberi dhe ai i çështjeve ligjore Arenc Cela janë bërë pjesë e garës për në KQZ.

Naim Mecalla është një tjetër aplikant mban postin e dekanit të fakultetit të drejtësisë në një universitet privat.

Emrat e 20 aplikantëve për organet e reja të  KQZ

 

 1. Theodhori Sollaku
 2. Hysen Osmanaj
 3. Lefteri Lleshi
 4. Ledio Braho
 5. Odeta Berberi
 6. Arenc Cela
 7. Irsa Ruci,
 8. Agim Paskali
 9. Halil Hyseni
 10. Anjeza Dajzmaili
 11. Spiro Maliqi
 12. Naim Mecalla
 13. Redinela Beqiraj
 14. Durim Grabova
 15. Farije Osmani
 16. Arben Xhiku
 17. Përparim Shullazi
 18. Eldrina Karafili
 19. Lealba Pelingu
 20. Haki Mustafa

Top Channel