Nuk e dinim se fshati Spiten në Lezhë, do të na linte pa fjalë.

Një pasuri e madhe ju pret krahëhapur aty. Fshati Spiten dhe kisha 600 vjecare e Prullit, janë dy fshatra qe rrijne në një, me mbi 2400 banorë, te cilët janë simbol i unitetit komunitar në punët e përbashkëta, por edhe para Zotit te Kisha mbi kodër.

Një dokumentar, i cili do iu magjeps me pamjet e mrekullueshme nga ku duket deti Adriatik prej Kepit te Rodonit e deri në Ulqin.

Një kryq i madh, në mos më i larti në Shqipëri, 15 metra i gjatë duket sikur takon Zotin në qiell dhe përshendet Vatikanin perballë.

E, sikur të mos mjaftonin të gjitha këto, Ilnisa Agolli na rrëfen dhe histori banorësh nga ato që mallëngjejnë tek ato që gëzojnë. Për të mos u hunbur Spitenakët në Spiten, fshati që jo vetëm pyeten… por merr me vete kur ikën gjithë përgjigjet. Klikoni linkun më poshtë:

Top Channel