Qëndistarja e Beratit/ Albana Balla, prej 25 vitesh vazhdon traditën

27/06/2020 19:57

Albana Balla prej 25 vitesh ushtron zanatin e qëndistares.

Artizania e lagjes Goricë punon me duart e saj perde, centro, mbulesa tavolinë etj.

Është një profesion i bukur dhe i lodhshëm, por që i pëlqen.

Nga puna e saj varen 4 anëtarët e familjes. E kënaqur me profesionin por jo me atë që shet, Albana ka vështiresi për të perballuar kostot . Më shumë blejnë turistët ndaj këto muaj kanë qenë të vështirë për të.

Qendistarja thotë se nuk ka menduar t’ia trashëgojë fëmijëve të saj, pasi është një zanat shumë i lodhshëm. Por megjithatë ajo shqetësohet për traditën e cila e patrashëguar mund të zhduket një ditë.

Top Channel