Me 13.584 raste të tjera dhe 336 vdekje gjatë 24 orëve të fundit, India ka regjistruar një rritje më të madhe ditore të rasteve me koronavirus.

Vendi me një popullsi me rreth 1.3 miliardë banorë, deri më tani ka 380.532 raste të konfirmuara me COVID-19 dhe 12.573 vdekje.

Dje, ministri i Punëve të Brendshme, Amit Shah, zhvilloi një takim shqyrtues me zyrtarë të lartë. Ai theksoi nevojën për një strategji të unifikuar për të luftuar pandeminë.

“Për të kontrolluar COVID-19, ne kemi nevojë për të kryer më shumë teste dhe po ashtu është nevojshme identifikimi dhe trajtimi i atyre që diagnostikohen pozitiv ndaj COVID-19”, tha Shah.

Një ditë pasi Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) tha se hidroksilklorina (HCQ) nuk është e dobishme për të trajtuar pacientët me COVID-19, India vendosi të ndërpresë degën e HCQ-së të Gjykatës së Solidaritetit në 22 vende.

Shteti verior Haryana po shfaqet si shqetësim për infeksionet në rritje, por shteti perëndimor Maharashtra, i cili përfshin kryeqytetin financiar indian Mumbai, mbetet vendi më i prekur nga COVID-19, ku numri i vdekjeve është rritur në 3.830 dhe i rasteve të konfirmuara në 53.915, prej të cilëve 53.915 janë raste aktive.

Sipas shifrave nga Universiteti amerikan John Hopkins, për sa i përket numrit të infekisoneve, India renditet pas SHBA-ve (2.191.052 raste të zbuluara), Brazilit (978.142) dhe Rusisë (560.321).

Top Channel