620 km në ditë për të siguruar punën vitet e para, dhe viktimë e kuesturës së Firences

09/05/2020 21:03

Nikolin Gjeloshi është një rast unik i një emigranti shqiprtar në Itali në vitit 1993, sot në cilësinë e një sipërmarrësi shqiptar në Toskana. Ai është subjekt i një libri ku rrëfehet historia e tij nga fëmijëria deri më sot, me titullin: “Niko, Nikolin Gjeloshi, cittadino del mondo”.

Libri është shkruar nga Paolo Seganti, që aktor i njohur dhe dashamir i shqiptarëve . Historia e librit rrëfen historinë dhe vuajtjet e shumë shqiptarëve në Itali.

Impakti i sipërmarrësve shqiptarë me ekonomike italiane është lehtësuar nga struktura e vetë kësaj shoqërie, secili me punën e tij personale ka treguar veten se është punëtor dhe mund të ndërtojë nga zero edhe në një vend të huaj.

Top Channel