Pas rënies së regjimit komunist, për të ringritur ekonominë shqiptare u zgjodh të zbatohej një reforme radikale. Ajo u njoh si terapia e shokut.

Por a funksionoi kjo reformë në Shqipëri ? Çfarë u fsheh pas saj ? A pati plane të nëndheshme të imponuara edhe nga fqinjët ?

Qindra ndërmarrje, uzina dhe fabrika u shkatërruan. Por a kishte të tilla që mund t’i mbijetonin ndryshimit ? Përse u prenë zona të tëra me agrume e ullishte ?

Gjurmë Shqiptare e gazetarit Marin Mema do të sjellë sot në mbrëmje në 20:10 një hulumtim që do të përpiqet të hedhë dritë mbi atë që ndodhi në të.

Top Channel