CoVid-19/ Firma amerikane: Në maj nisim testimet me vaksinën e re

09/04/2020 11:37

Një kompani amerikane, Novavax, tregon se ka gjetur një mënyrë për të rritur imunitetin e njeriut ndaj virusit dhe për këtë do nisë testimet muajin e ardhshëm.

Aksionet e Novavax Inc. NVAX, + 15,30% u rritën me 9% pasi kompania tha se kishte identifikuar një vaksinë të mundshme kundër COVID-19. Megjithëse ende nuk ka vaksina të aprovuara për koronavirusin e ri, Novavax tha se planifikon të fillojë studimet klinike të Fazës 1 në mes të majit për të, i cili “prodhon nivele të larta të antitrupave neutralizues kundër SARS-CoV-2 në studimet e kafshëve”, tha presidenti Novavax i R&D Gregory Glenn në një deklaratë.

Novavax në Mars tha që kishte marrë 4 milion dollarë nga Koalicioni për Inovacionet e Përgatitjes Epidemike, një organizatë globale që ka siguruar miliona dollarë në fonde për prodhuesit e vaksinave gjatë pandemisë.

Kompania amerikane i shtohet dhjetëra prodhuesve të tjerë të medikamenteve që po punojnë për gjetjen e vaksinës kundër koronavirusit, që deri tani ka infektuar mbi 1,5 milionë veta nëpër botë.

Top Channel