Më shumë se 3,300 njerëz kanë vdekur globalisht dhe mbi 97.800 janë infektuar me koronavirus që prej fillimit të shpërthimit në Kinë në Dhjetor 2019, sipas raporteve të CNN.

Më shumë se 17,300 prej këtyre rasteve janë nga jashtë Kinës, në 85 vende dhe territore.

Kjo është një listë e plotë e rasteve të konfirmuara jashtë Kinës:

 

1. Afganistan (1 rast)

2. Algjeria (12 raste)

3. Andorra (1 rast)

4. Argjentina (2 raste)

5. Armenia (1 rast)

6. Australia (59 raste, 2 vdekje)

7. Austri (41 raste)

8. Bahreini (49 raste)

9. Bjellorusia (6 raste)

10. Belgjika (50 raste)

11. Bhutan (1)

12. Bosnja dhe Hercegovina (1 rast)

13. Brazili (8 raste)

14. Kili (2 rast)

15. Kamboxhi (1 rast)

16. Kanada (37 raste)

17. Kroacia (6 raste)

18. Republika Czecheke (12 raste)

19. Danimarka (3 raste)

20. Republika Dominikane (2 raste)

21. Ekuador (13 raste)

22. Egjipt (3 raste)

23. Estonia (1 rast)

24. Finlanda (3 raste)

25. Francë (423 raste, 7 vdekje)

26. Gjeorgji (1 rast)

27. Gjermania (349 raste)

28. Gjibraltari (1 rast)

29. Greqia (31 raste)

30. Hong Kong (103 raste, 2 vdekje)

31. Hungaria (1 rast)

32. Islanda (26 raste)

33. India (31 raste)

34. Indonezi (2 raste)

35. Irani (3.513 raste, 107 vdekje)

36. Iraku (38 raste, 2 vdekje)

37. Irlanda (13 raste)

38. Izraeli (17 raste)

39. Italia (3,858 raste, 148 vdekje)

40. Japoni (1,045 raste, 12 vdekje)

41. Jordan (1 rast)

42. Kuvajti (58 raste)

43. Letonia (1 rast)

44. Libani (13 raste)

45. Lituania (1 rast)

46. Luksemburgu (1 rast)

47. Makao (10 raste)

48. Malajzia (50 raste)

49. Meksika (5 raste)

50. Monako (1 rast)

51. Marok (16 raste)

52. Nepal (1 rast)

53. Hollanda (82 raste)

54. Zelanda e Re (4 raste)

55. Nigeria (1 rast)

56. Maqedonia e Veriut (1 rast)

57. Norvegjia (15 raste)

58. Oman (16 raste)

59. Pakistan (6 raste)

60. Palestina (7 raste)

61. Filipine (3 raste, 1 vdekje)

62. Polonia (1 rast)

63. Portugalia (8 raste)

64. Katar (7 raste)

65. Rumania (3 raste)

66. Rusia (7 raste)

67. San Marino (1 rast)

68. Arabia Saudite (5 raste)

69. Senegal (2 raste)

70. Singapori (117 raste)

71. Sllovenia (1 rast)

72. Koreja e Jugut (6,284 raste, 42 vdekje)

73. Spanja (263 raste, 3 vdekje)

74. Sri Lanka (1 rast)

75. Afrika e Jugut (1 rast)

76. Suedia (52 raste)

77. Zvicra (18 raste, 1 vdekje)

78. Tajvan (44 raste, 1 vdekje)

79. Tajlandë (47 raste, 1 vdekje)

80. Tunizi (1 rast)

81. Ukrainë (1 rast)

82. Emiratet e Bashkuara Arabe (27 raste)

83. Mbretëria e Bashkuar (116 raste, 1 vdekje)

84. Shtetet e Bashkuara (228 raste gjithsej, 14 vdekje)

85. Vietnami (16 raste)

Top Channel