Tragjedia në Gjilan/ Policja ka përdorur armën e shërbimit

18/02/2020 19:05

Prokuroria dhe Policia në Gjilan kanë konfirmuar se zyrtarja policore në këtë qytet, dyshohet se ka vrarë me armë zyrtare prindërit, më pas dy vëllezërit, e në fund ka kryer vetëvrasje.

Zëdhënësi i Policisë në Gjilan, Ismet Hashani në një konferencë për media, tha se V.B. nuk ka qenë e suspenduar dhe se ka punuar në stacionin policor në Gjilan.

Hashani: Nuk ka qenë e suspenduar

“Ka qenë policie e stacionit policor të Gjilanit, police e Kosovës. Nuk ka qenë e suspenduar, për informata shtesë sigurt keni me u informuar”, tha ai.

Prokurori i rastit, Arben Kadriu tha se nuk kanë asnjë informacion për motivet e vrasjes.

Kadriu: Dyshohet se ka përdorur armën zyrtare

“Dyshohet se një zyrtare policore në shtëpinë e saj ka vrarë nënën, babën dhe dy vëllezërit dhe pastaj veten. Ishte zyrtare policore aktive dhe dyshohet se ka pë rdorur armën zyrtare. Për të gjitha detajet tjera iu informojmë ndërkohë, sepse jemi duke e hetuar”, tha prokurori Kadriu.

Ndërsa, nënkolonel Remzi Azemi tha se në vendngjarje kanë dal gjitha njësitet kompetente për të kryer ekzaminimet e duhura.

Azemi: Jemi në fazën fillestare të hetimeve

“Ne me të marrë informacionin për të shtëna me armë kanë dal njësitet patrulluese, pastaj njësia hetues rajonale, njësia e krimeve rajonale. Pastaj edhe nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë njësit e krimeve të rënda dhe forenzikës. Po ashtu pasi kem të bëj me një zyrtare policore siç e përmendi prokurori, në vend ngjarjes janë ftuar edhe Inspektorati Policor i Kosovës. Ju lutem na kuptoni se jemi në fazën fillestare të hetimeve, ende janë duke u kryer hetimet dhe vëzhgimi i vendit të ngjarjes. Prandaj e kemi të pamundur të japim informacione më të mëdha”, tha ai, raporton KosovaPress.

Mesditën e sotme qyteti i Gjilanit është tronditur nga një vrasje e pesëfishtë, ky dyshohet se një zyrtare policore ka vrarë prindërit, dy vëllezërit dhe më pas vetën.

Top Channel