SHANGHAI, CHINA - MARCH 31: (CHINA OUT) Citizens queue up outside an Apple Store as Apple launches its iPhone SE globally on Tuesday on March 31, 2016 in Shanghai, China. Apple's new 4-inch iPhone SE packs almost all the power and features of the iPhone 6s into a package as small as - and even more affordable than - the iPhone 5s it replaces. (Photo by VCG)***_***

Gjiganti teknologjik Apple, lajmëron se koronavirusi në kinë do të se do të ndikojë në uljen e furnizimit.

Sipas kompanisë, prodhimi dhe shitjet janë prekur tashmë dhe është kufizuar shpërndarja. Deri më tani Apple është kompania e parë amerikane që shprehet se epidemia e koronavirusit ka goditur financat e saj, por nuk është ka bërë me dije se sa është dëmi.

Me shumicën e dyqaneve në Kinë ose po operojnë me orare të reduktuara, çka ka sjellë dhe do të sjellë uljen e shitjeve, bën me dije Apple. Sipas specialistëve, virusi mund t’i përgjysmojë kërkesat për telefona të zgjuar që vijën nga Kina, që është tregu më i madh i këtyre pajisjeve.

Top Channel