Autopiloti i makinës Tesla shpëtoi jetën e tre familjeve pas aksidenteve nga moti i keq. Ja sekreti

17/02/2020 17:49

Laurence Sanderson thitë se ishte mrekulli që familja e tij është gjallë pasi një pemë e vjetër 400 vjeçare u rrëzua duke zënë nën vete makinën Tesla Model X.

Babai i tre fëmijëve përshkruan momentin kur për shkak të stuhisë Denis u përfshi në aksident dhe ishte autopiloti i makinës Tesla që i shpëtoi.
Laurence Sanderson ishte në timon dhe së bashku me gruan Anna dhe tre fëmijët po ktheheshin nga Dorset kur një lis 400 vjeçar u rrëzua nga stuhia Denis të dielën pasdite.
Por makina 90 mijë euro Model X me autopilot frenoi menjëherë duke shmangur tragjedinë. E njëjta skenë edhe në njjë tjetër aksident kur makina shpëtoi një familje të tërë.
Autopilot është një sistem i avancuar i ndihmës ndaj shoferit që rrit sigurinë në timon. 8 kamera të jashtme, një radar, 12 sensorë ultrasonikë dhe një kompjuter i fuqishëm në bord sigurojnë siguri më të madhe.
Autopilot i përdor këto karakteristika për të parë dhe kuptuar mjedisin rreth makinës. Ky sensor i fortë dhe komplet kamerash u jep shoferëve një më shumë informacion që vetëm një shofer vetëm nuk do ta kishte. Një kompjuter i fuqishëm në bord i përpunon këto hyrje në një çështje milisekonda për të ndihmuar që makina juaj të bëhet më e sigurt. Karakteristikat aktive të sigurisë të mundësuara nga pajisja dhe sistemi kompjuterik. Autopilot i Tesla-s përfshijnë frenimin automatik të urgjencës i cili zbulon makina ose pengesa që mund të ndikojë makina dhe aktivizon frenat.

FOTO GALERI
1/10

Top Channel