Njihuni me të riun që dogji kisha për të përmbushur profilin e tij si praktikues i ‘Black Metal’

11/02/2020 19:55

Holden Matthews 22-vjeç ka pranuar akuzat para gjykatës, duke thënë se ishte pikërisht ai që u vuri flakën disa kishave me qëllim që të mbushte profilin e tij muzikor të njohur si “metali i zi”.

Sipas prokurorëve ai ka djegur të paktën 3 kisha në mënyrë që të plotësohet “profecia”  që ai kishte fiksm.  Tashmë i riu do të përballet me akuzat duke rrezikuar nga 10 deri në 70 vjet burg, ndërsa vendimi për të do të jepet në 22 maj.

Ai dogji tre kisha Baptiste në zonën e Opelousas gjatë 10 ditëve e  fundit në Mars të 2019. Prokurorët federalë nuk specifikuan nëse ekziston një element racor për krimet e Matthews, por krimet e urrejtjes ishin midis akuzave që ai u akuzua.

“Matthews,  i një deputeti vendas, vuri zjarr në ato kisha për shkak të karakterit fetar të atyre ndërtesave“, thanë prokurorët.

“Sjellja e tij e turpshme shkelte të drejtat civile të famullisë së kishës dhe dëmtoi komunitetet e tyre,” tha ndihmësi i Prokurorit të Përgjithshëm Eric Dreiband.

“Metali i zi” është një subgenër i muzikës metalike të rëndë që zakonisht merr tema antikristiane, satanike dhe paganiste. Këngët metalike të zeza zakonisht kanë një ritëm të shpejtë dhe shfaqin vokale të trishtueshme, kitarë me tinguj të fortë  dhe strukturë të këngëve jo konvencionale.

FOTO GALERI
1/9

Top Channel