Filmi i Martin Scorsese do të titullohet ‘Killers of the Flower Moon’, me Leonardo DiCaprio dhe Robert De Niro në rolet kryesore.

Robert De Niro është përfituesi i këtij viti nga një njohje gjatë gjithë jetës nga Shoqata Amerikane e Aktorëve të Filmit, dhe u nderua që u përfaqësua nga askush tjetër përveç Leonardo DiCaprio, i cili filmin e fundit me De Niro e kishte në vitin 1993 – This Boy’s Life.

Puna tjetër e Scorseze do të bazohet në librin e David Gran ‘Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI’.

Komploti i filmit është vendosur në vitet 1920 dhe ka të bëjë me një familje të indigjenëve amerikanë nga fisi Osage, të cilët dikur ishin njerëzit më të pasur në botë falë naftës që gjendej në territorin e tyre.

Derdhja e naftës gjatë tremujorit të parë të shekullit të 20-të shkaktoi masakrën e anëtarëve të fisit Osage, duke çuar në një nga rastet e para të FBI.

Për DiCaprio, ky do të jetë filmi i gjashtë që do të xhirohet me Scorsese

Top Channel