Lenovo ka shfaqur në panairin e elektronikës në Las Vegas një laptop të ri ambicioz, të cilin kompania e përshkruan si “kompjuteri i parë i palosshëm në botë”.

Pajisja ThinkPad X1 Fold duket në shikim të parë si një tablet normal që përmban një ekran OLED 13.3 inç. Kur shoqërohet me një tastierë magnetike Bluetooth të jashtme dhe vendosur në anën e saj me një kutinë e vendosur, Fold mund të përdoret si një laptop standard.

Përdoruesit gjithashtu mund të përkulin ekranin në gjysmë, ose duke e palosur atë të mbyllur si një libër, ose duke e përkulur në një kënd prej 90 shkallësh. Kur ekrani është palosur në një kënd të duhur, ai mund të përdoret për multitask, me një program që funksionon në krye dhe një tjetër që funksionon në fund.

Për shembull, përdoruesit mund të lidhen me një thirrje video-konferencë në pjesën e sipërme të ekranit, ndërsa kanë një fletë pune ose një dokument të përpunimit të fjalëve të hapur në gjysmën e poshtme. Fold gjithashtu do të ketë një tastierë virtuale që mund të tërhiqet në çdo kohë në rast se tastiera e jashtme nuk është e disponueshme.

Lenovo thotë se Fold do të kushtojë rreth 2.500 dollarë dhe do të jetë në dispozicion në mes të vitit 2020, megjithëse një datë e saktë nuk është përfunduar. Ai përdor procesor Intel Core, 8 GB memorie dhe do të mbështesë opsionin për lidhje 5G.

Ekrani në vetvete është në të vërtetë një përzierje e gjashtë shtresave të ndryshme të materialeve plastike dhe metalike inkuadruese, të dizajnuara për ta bërë ekranin fleksibël dhe të qëndrueshëm. Lenovo thotë se ekrani ka një vlerësim të ngurtësisë prej 6H, për të cilin një përfaqësues i kompanisë i tha Gizmodo do ta bëjë pajisjen shumë më të qëndrueshme sesa Samsung Galaxy Fold.

Fold do të ofrojë një jetë të baterisë 11 orë dhe do të peshojë vetëm 2,2 paund.

Top Channel