Tesla ka shumë fabrika në SHBA, ndërkohë që priten të hapen të reja në Kinë dhe Gjermani.

Fabrikat që tani janë funksionale ndodhen në San Francisko, në Nevada dhe në Nju Jork. Njëra prodhon makinat, njëra panele diellore dhe njëra bateritë e makinave.

Vitin tjetër pritet të hapë fabrikën e radhës në Shanghai, Kinë, si dhe një tjetër në Berlin.

Fabrika e Berlinit do të jetë në gjendje të prodhoojë 500 mijë makina në vit, duke e kthyer kështu në një angazhim tepër serioz.

 

FOTO GALERI
1/11
Tesla e ka fabrikën kryesore në San Francisko

Top Channel