Në Shtëpinë Tonë/ Mbi një milion rrënjë frutore të Dardhës në Shqipëri

10/12/2019 14:36

Dardha që në latinisht njihet si Pyrus është bimë drunore nga familja Rosaceae, frutat e së cilës përdorën për ushqim. Lloje të kësaj bime rriten në pjesë të ndryshme të Evropës, Azisë dhe Afrikës si dhe Mesdheut.

I ftuar në emisionin “Në Shtëpinë Tonë”, specialisti agronom, Ilir Çiçi tregon duke folur për kultivimin e dardhës ai na jep disa të dhëna mbi këtë frut.

Sipas tij në vendin tonë numërohen mbi 11 milion rrënjë frutore prej të cilave ku dardha zë vendin e tret pas mollës dhe kumbullës, përkatësisht mbi një milion rrënjë.

Për më tepër ndiqeni klipin e më poshtëm.

Top Channel