Ulliri i Beratit ose kokërrmadhi i tavolinës është më i kërkuari në vend dhe jo vetëm .

Këtë vit prodhimi i ullirit është shumë i ulët në rang qarku ndërsa në fshatin Bilçë pothuajse nuk ka patur fare prodhim .

Fermerët  e zonë së Bilçës  tregojnë se faktor kryesor ka qenë klima jo e favorshme për prodhim. Fermeri Hazbi Guri shprehet se çdo vit ka patur mjaftueshëm për vete si dhe për të tregtuar, kurse sivjet nuk plotëson as konsumin për familjen e vet.

Fermeri Bujar Sinaj njëkohësisht edhe biznesmen shprehet se është drejt falimentit  prodhimi shumë i pakët i ullirit ka bërë që të ketë edhe rënie në prodhimin e vajit jemi drejt falimentimit drejt mbylljes së fabrikës për të cilën shpenzimet janë shumë të mëdha pothuajse të gjithë kemi marrë kredi .

sink  te tjeret

Nga fermerët mësohet se disa vite më parë për këtë zonë nisi ndërtimi i një kanali por që nuk u vu asnjëherë në shfrytëzim në dobi të fermerëve.

 

Top Channel