Noor Abukaram është një vajzë muslimane 16-vjeçare që jeton në Ohajo. Ajo donte të garonte me ekipin e shkollës së saj në Collegegium Bounty.

Gjatë garave ajo u vesh me hixhabin dhe pantallonat e gjata por organizatorët e penguan që të hynte në garë për shkak të veshjes.

“Ndjej se janë shkelur të drejtat e mia, sepse nuk ka asnjë rregull që ndalon veshjen e hixhabit”, shkruan ajo në Facebook.

Skualifikimi u njoftua në fund të garës – Noori mori pjesë, së bashku me të tjerët, në një konkurs në Kolegjin Findlay. Në kohën e regjistrimit, gjyqtarët e konkursit kontrolluan uniformat e pjesëmarrësve dhe vajzës ju tha se nuk mund të hynte në garë me atë veshje “.

Top Channel