Zv ministrja e brendshme Romina Kuka ngriti si problem kryesor në studion e Open faktin se të bllokuarit në kampet e Sirisë janë robër luftë, prandaj dhe bëhet më i vështirë operacioni për t’i rikthyer, por kjo deklaratë e saj shkaktoi debate në studio.

“Fakti që doli rasti i Alvinit në media dje, s\do të thotë që qeveria s’ka patur dijeni. Është shumë e vështirë për të identifikuar njerëzit atje. Harrojmë një fakt, që ata janë robër lufte, janë në një kamp ku të duhet të negociosh për t’i marrë. Ka patur tentativë, sepse nuk interlokutor atje. Me ndryshimin e situatës me kë të negocioj unë si qeveri shqiptare. Jemi të prekur, por nuk mund të rrezikojmë jetën e tyre.
Këta që thonë hajdeni dhe merreni, nuk është aq e thjeshtë, ka nga ata që kërkojnë para., megjithëse ky nuk është rasti”, tha Kuko.

Por nga ana tjetër, Ermir Gjinishi i ftuar në studio tha: “Pozicioni i Kukos i nxituar. Kush janë robër lufte, ata janë gra e fëmijë, të cilët nuk ka qenë palë direkte në këtë konflekt. Ne mund të bëjmë ironi, po ska kuptim. Shteti shqiptar s’është marrë fare me problemin dhe tani ju thoni që ne po trajtojmë cështjen me instrumente sekrete.Fenomeni ka filluar në 2012, kurse në 2015 ne dolem më një strategji”, tha ai.

Top Channel