Një samit kyç i drejtuesve të BE fillon të enjten në Bruksel me marrëveshjen për një marrëveshje të rishikuar të Brexitit – me dy javë për të kaluar deri në largimin e planifikuar të Mbretërisë së Bashkuar nga BE.

Asnjë lëvizje e mëtejshme nuk u materializua të mërkurën në mbrëmje pas një dite tjetër bisedimesh teknike midis negociatorëve në Mbretërinë e Bashkuar dhe BE.

Marrëveshja thuhet se është afër, por duket se samiti i Këshillit Evropian do të fillojë pa ndonjë tekst të gatshëm për të paraqitur për miratim, ashtu si Mbretëria e Bashkuar dhe BE-ja kishin shpresuar.

Por Boris Johnson – i cili do të marrë pjesë në takimin e së enjtes në BE – është përpjekur të fitojë aleatët e rëndësishëm në vend. Në atë që duket si një goditje e madhe për kryeministrin e Mbretërisë së Bashkuar, Partia Unioniste Demokratike e Irlandës Veriore (DUP) lëshoi ​​një deklaratë të enjten në mëngjes duke thënë se ajo nuk mund të mbështesë propozimet e fundit “pasi gjërat qëndrojnë”.

Mbështetja e DUP dhe Eurosceptics konservatore do të jetë thelbësore nëse ndonjë marrëveshje do të kalohet nga parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar.

M.H

Top Channel