Tajfuni më i fuqishëm i vitit “Hagibis” ka nisur në anën lindore të Japonisë, duke u spostuar së fundmi në qendër të vendit.

Raportohet se së paku 19 është numri i viktimave e ndërsa 100 të tjerë kanë mbetur të plagosur.

Shtatë milionë njerëz janë evakuuar dhe 16 rezultojnë ende të humbur pas stuhisë me shpejtësi 140km/orë që goditi vendin këtë të shtunë.

Shpejtësia e Hagibis- it pritet të shkojë deri në 215 km/h. Operatori i Energjisë Elektrike njofton se 376,000 shtëpi kanë mbetur pa energji elektrike dhe 14,00 pa ujë.

Top Channel